Yerseke is beroemd om haar mosselen en haar vloot en staat bekend als één van de weinige overgebleven Zeeuwse Vissersdorpen. Jaarlijks bezoeken talloze toeristen het dorp aan de Oosterschelde om de trekpleisters te bezoeken en zeevruchten te eten in een van de talloze restaurants.

Wij kenden Yerseke vooral uit ‘de verhalen’ en konden het niet laten om er even rond te neuzen, toen we toevallig in de buurt waren. Een korte research leerde ons dat dit dorp met haar ongeveer 7000 inwoners enkele ‘must-sees’ heeft, namelijk;

We wandelden langs de jachthaven en keken vol ontzag naar de schepen die daar voor anker lagen. Het is een bijzonder idee dat er vanuit deze haven nog steeds op een relatief ‘ouderwetse’ manier vis wordt gevangen. De gevangen vis en zeevruchten worden vervolgens verhandeld op de Mosselveiling en komen daarna bijvoorbeeld terecht in een restaurant. Aan eetgelegenheden om de vangst van de Yerseke vissers te proberen geen gebrek; je vindt rondom de haven een groot aantal restaurants en eettentjes.

Op de doordeweekse dag dat wij Yerseke bezochten waren de meeste eetgelegenheden gesloten en was het dorp behoorlijk verlaten. We besloten daarom al gauw om onze sightseeing te beëindigen, maar we komen zeker nog een keer terug, want we kunnen ons goed voorstellen dat het tijdens het seizoen hier erg gezellig is.

U ook genieten van: